Huisstijl

Herkenning maakt vertrouwd. Vertrouwen maakt geliefd. Geliefd maakt gekocht.

Je wilt als bedrijf herkenbaar zijn voor je klanten. Misschien wil je zelfs indruk maken. Een doordachte huisstijl zorgt daarvoor. Je kunt bij ons een bedrijfslogo en huisstijl laten ontwerpen waarmee je gezien wordt.

Laat zien wie je bent

De identiteit van je bedrijf (ook wel corporate identity) zit hem niet alleen in de producten die je aanbiedt, de manier waarop je communiceert, of in je bedrijfsvoering. Het wordt ook zichtbaar door de huisstijl. Dit is het uiterlijk van je bedrijf.

Met uiterlijk bedoelen we alles wat er te zien is aan je bedrijf. Beginnend met je website natuurlijk. Daarnaast gaat het om visitekaartjes, briefpapier, bedrijfswagens, pakmateriaal, etc. Kortom: alles wat de klant kan zien van je bedrijf. Dit is wie jij bent volgens de klant.

Huisstijl maakt herkenbaar

Het is voor de klant belangrijk om in een oogopslag te kunnen zien met welk bedrijf hij of zij te maken heeft. Stel je gaat met je ogen dicht een supermarkt in. Binnen doe je je ogen pas weer open. Hoe kan jij dan zien of je in de Albert Heijn bent of in de Jumbo?

Allereerst natuurlijk aan de kleur, maar ook de stijl waarin de teksten zijn weergegeven, de plaatjes op de actieborden, etc. Kom je op hun website, dan ziet alles er natuurlijk net zo 

herkenbaar uit als in die winkel. Dezelfde kleuren dezelfde letters, dezelfde slogans, etc. Je weet en voelt zonder een woord te hoeven lezen met wie je te maken hebt. Dat is de kracht van een goede huisstijl.

Slimme ondernemers laten niet alleen hun logo en huisstijl ontwerpen om herkenbaar te zijn, maar ook om een gevoel op te wekken waar ze graag mee geassocieerd worden. De klant is ook opzoek naar dat gevoel. Dat gevoel heet vertrouwen.

Huisstijlhandboek

Om te zorgen dat deze huisstijl altijd hetzelfde wordt toegepast, is er een huisstijlhandboek nodig. In dit handboek staan alle kenmerken van de huisstijl uitvoerig omschreven. Je vindt daarin onder andere:

  • Het bedrijfslogo
  • De keuze van het lettertype
  • Het kleurgebruik
  • Herkenbare vormgeving
  • Slogans

 

Een Grafisch ontwerpbureau maakt een huisstijlhandboek om de huisstijl herkenbaar te houden. Om te voorkomen dat er opeens een andere kleur geel, een ander lettertype of een andere ontwerpstijl wordt toegepast. Maar ook zodat de slogan(s) telkens uit dezelfde woorden bestaan en niet telkens een variant zijn van het origineel.

Door alles zo goed mogelijk uit te werken, is het mogelijk om elke keer precies dezelfde huisstijl te hebben. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf een echte identiteit krijgt: jouw missie uitgedrukt in vorm.

Waarom Huisstijlontwikkeling uitbesteden?

Een bedrijfslogo maken kan iedereen. Je kunt op het web heel veel sites vinden waarop ze je vertellen hoe je dat zelf kunt doen. Waarom zou je dan je huisstijl laten ontwerpen?

  • tijd
  • kennis
  • geld

Om te beginnen heb je het als beginnend ondernemer (of ondernemer in een reorganisatie) al druk genoeg. Een doordachte huisstijl maken kost tijd. En helemaal als je het nog nooit hebt gedaan.

Bovendien weet een professioneel ontwerpbureau exact wat werkt en wat niet. We weten welke associatie je klanten hebben met bepaalde kleuren en vormen. Of welke status een bepaald lettertype heeft.

Daarnaast beschikt het bedrijf waar jij je huisstijl laat maken over de juiste software en andere middelen. Het investeren in middelen die je maar een keer gaat gebruiken is zonde.

Je huisstijlontwikkeling uitbesteden bespaart je onnodige investering in tijd en geld, waardoor je altijd voordeliger uit bent dan wanneer je zelf het wiel moet uitvinden.

Wat wij kunnen doen

Bij ons kan je terecht voor een compleet huisstijldesign met bijbehorend huisstijlhandboek. Maar je kunt uiteraard ook alleen een bedrijfslogo laten maken, of je website laten ontwerpen. Bij ons is het allemaal mogelijk en het begint met een goed vrijblijvend gesprek met de grafisch vormgever.

Personalisatie

Het is bij ons mogelijk om grote oplages te printen die toch voor elke ontvanger persoonlijke informatie bevatten. Dit komt doordat wij niet alleen drukken, maar ook in hoge kwaliteit printen. (Zie het kopje What’s in a name).

Denk bij het personaliseren in zijn simpelste vorm aan adressen. In een meer ingewikkelde vorm is het mogelijk om gegevens in foto’s te verwerken. We noemen dit: Variabele Data Printing (VDP). Jij geeft ons een Excel bestand met (klant)gegevens en wij zorgen ervoor dat ieder stukje drukwerk gepersonaliseerd wordt.

Met behulp van VDP wordt de kans op gezien worden nog groter. Uit onderzoek is gebleken dat dit wel 15 keer meer is dan wanneer het niet gepersonaliseerd is. En als je het vergelijkt met een e-mailing dan liggen deze resultaten nog vele malen hoger.

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met één van onze technische medewerkers.

Aanleveren

Documenten kan je aanleveren per e-mail via dtp@nivo.com of via WeTransfer. Bekijk de aanleverspecificaties hieronder: is het document door onze PreMedia afdeling in orde bevonden, dan wordt de productie in werking gezet.

 

Wil je weten hoe mooi we jouw bedrijf in beeld kunnen brengen? Neem dan contact op.